Why kmotionserver?

Moderators: TomKerekes, dynomotion

User avatar
TomKerekes
Posts: 1535
Joined: Mon Dec 04, 2017 1:49 am

Re: Why kmotionserver?

Post by TomKerekes » Sat Jun 13, 2020 4:22 pm

Hi geraldft,
My main complaint is when I start it up and that damn white window covers my whole monitor, every time! What is the possible purpose of that? I'm sure I have spent way too many total hours resizing it back to the menu strip, which is all that is needed...
KMotion.exe's Main Window persistance was added back in 2016. You must be using an old Version.
Regards,

Tom Kerekes
Dynomotion, Inc.

geraldft
Posts: 5
Joined: Tue Aug 21, 2018 4:14 am

Re: Why kmotionserver?

Post by geraldft » Fri Jun 19, 2020 12:32 pm

You are correct - it did finally change with V434. I haven't migrated yet... 8-)

skeitzer
Posts: 4
Joined: Sun Mar 28, 2021 1:49 am

Re: Why kmotionserver?

Post by skeitzer » Wed May 05, 2021 8:40 pm

I can't find any documentation on KmotionServer.. I think the concept is to manage communication from to/from multiple PC applications to/from multiple KFLOP boards.. But I have not found how to set it up/ use it.. I'd like to have both KMOTION running for console access and and KMOTIONCNC for machine control..

User avatar
TomKerekes
Posts: 1535
Joined: Mon Dec 04, 2017 1:49 am

Re: Why kmotionserver?

Post by TomKerekes » Wed May 05, 2021 11:23 pm

Hi skeitzer,

Correct, that is the purpose. You don't need to be concerned with KMotionServer as its all transparent to you. Just run KMotion.exe and KMotionCNC.exe at the same time.

HTH
Regards,

Tom Kerekes
Dynomotion, Inc.

Post Reply