Search found 51 matches

by tmday7
Sun May 19, 2019 3:58 pm
Forum: KMotionCNC, G Code Files, Offsets, Post Process
Topic: Lathe Tool Z offset
Replies: 13
Views: 3255

Re: Lathe Tool Z offset

Hi Tom, Using v4.34. M0 had no action set. Here is Gcode ... (1001) (1UPPERROLLERFACE_TURNOP2) N1 G18 N2 G90 N3 G20 (FACE1) N4 G53 G0 X0. N5 T1 M6 N6 G43 H1 M0 N7 G54 N9 G97S400 M4 N10 G94 N11 G90 G0 X5.175 Z0.35 G01X2F10. G0X5.175 G97 S500 M4 G01X2F10. G0X5.175 M05 G53X0Z0 M30 Something else i noti...
by tmday7
Sat May 18, 2019 1:43 am
Forum: KMotionCNC, G Code Files, Offsets, Post Process
Topic: Lathe Tool Z offset
Replies: 13
Views: 3255

M00 restarts Gcode

So i made some edits to the post processor from the wiki page. One thing i added was a M00 at tool change,my lathe has a manual tool post. But when KMCNC executes the M00 the Gcode program stops and resets to beginning. So i added a ccode program to the M00 to Execute and wait. The ccode does an MDI...
by tmday7
Fri May 17, 2019 9:27 pm
Forum: KMotionCNC, G Code Files, Offsets, Post Process
Topic: Lathe Tool Z offset
Replies: 13
Views: 3255

Re: Lathe Tool Z offset

Hi Tom,
Sorry, i completely forgot about trying that post processor you recommended in the other thread.
It appears to work, but the G96 and G97 needed to be changed in the post processor as it would output a G96 for Constant Surface Speed OFF and G97 for Constant Surface Speed ON.
by tmday7
Fri May 17, 2019 2:24 am
Forum: KMotionCNC, G Code Files, Offsets, Post Process
Topic: Lathe Tool Z offset
Replies: 13
Views: 3255

Re: Lathe Tool Z offset

Hi Tom, I looked into trying to add the part of code thats in the post processor for my mill that handles the G43 H command, to the post for lathe , but the coding is a bit over my head. Another idea i have is adding to my my M6 ccode program but cant figure it out, if it is even possible?? So when ...
by tmday7
Thu May 16, 2019 10:04 pm
Forum: KMotionCNC, G Code Files, Offsets, Post Process
Topic: Lathe Tool Z offset
Replies: 13
Views: 3255

Lathe Tool Z offset

Can KMCNC be configured to automatically apply Z offset when a tool is called in Gcode? Most lathes use a format like this T101 for tool 1 offset 1. There is no need for a G43 or H. Asking this because lathe post processors output like this. Iam currently editing Gcode to have a G43 H line after pos...
by tmday7
Tue May 14, 2019 12:19 am
Forum: KMotionCNC, G Code Files, Offsets, Post Process
Topic: Lathe Gcode Arc Issue
Replies: 2
Views: 1341

Re: Lathe Gcode Arc Issue

Think i got it. I changed the post processor to output Radius Arcs instead of I,J,K. KMCNC preview looks good with no errors.
by tmday7
Tue May 14, 2019 12:04 am
Forum: KMotionCNC, G Code Files, Offsets, Post Process
Topic: Lathe Gcode Arc Issue
Replies: 2
Views: 1341

Lathe Gcode Arc Issue

Hello, I have a Gcode that is getting an error that the Radius starting point differs from end point. I dont know what to change in my CAM to output a code that KMCNC lathe likes. I have tried Fanuc lathe and Haas Lathe post processor in Fusion360. The Gcode roughs an OD with a radius at the beginni...
by tmday7
Mon Apr 08, 2019 8:35 pm
Forum: KMotionCNC, G Code Files, Offsets, Post Process
Topic: Lathe Gcode Cycles
Replies: 3
Views: 1493

Re: Lathe Gcode Cycles

Haas has a simplified G71 thats just one line. Ive used this on a Haas lathe and works just fine.
http://www.helmancnc.com/g71-rough-turn ... ne-format/

Troy
by tmday7
Mon Apr 08, 2019 7:29 pm
Forum: KMotionCNC, G Code Files, Offsets, Post Process
Topic: Lathe Gcode Cycles
Replies: 3
Views: 1493

Re: Lathe Gcode Cycles

Hi Tom, Yes, Mach3 version looks real nice for programming at machine, which is why iam asking for the Gcode cycles.Dont know how easily it would be implemented in a CAM post processor. Either way iam willing to test code. :) Another cycle that would be just as useful if not more than G76 is a turni...
by tmday7
Mon Apr 01, 2019 10:12 pm
Forum: KMotionCNC, G Code Files, Offsets, Post Process
Topic: Cutter Comp Issue
Replies: 3
Views: 1290

Re: Cutter Comp Issue

Hi Tom, After your post i Generated toolpath again in Fusion and it picked a totally different spot on profile for Lead In/Out and KCNC ran fine. I also had same error on an outside profile yesterday. When i generated toolpath again today for this operation i got the same toolpath and same KCNC erro...