Search found 7 matches

by axeman
Sat Aug 10, 2019 9:52 am
Forum: Announcements
Topic: KMotionCNC default units on open
Replies: 2
Views: 3069

Re: KMotionCNC default units on open

Thank you.
It has been a while since I needed to access these files and I should have found them. It is good to have your support though, it is appreciated.

All working well!
by axeman
Fri Aug 09, 2019 4:17 am
Forum: Announcements
Topic: KMotionCNC default units on open
Replies: 2
Views: 3069

KMotionCNC default units on open

Hello Tom,
I have recently upgraded to ver435b and noticed KMotionCNC defaults to open in inches.
I work in mm and would like the default to be in mm. How do I set this?

William
by axeman
Sat May 05, 2018 12:43 am
Forum: KMotionCNC, G Code Files, Offsets, Post Process
Topic: Z height changes on execute
Replies: 3
Views: 3239

Re: Z height changes on execute

Yes, that was it! Tool length compensation was set by default for T1 at 1mm, I guess by way of example but it took me a while to find it. This little machine does not have any tool changer so I didn't consider tool length offsets and assumed they would be all zero by default. I will be more careful ...
by axeman
Mon Mar 19, 2018 3:18 am
Forum: KMotionCNC, G Code Files, Offsets, Post Process
Topic: Z height changes on execute
Replies: 3
Views: 3239

Z height changes on execute

Hello Folks, When I begin running some G-code I have a problem with the Z-axis resetting 1mm higher than it was zeroed at before starting the program, resulting in it cutting 1mm deeper into the stock. This is not consistent, it will run the same program fine sometimes and other times it will reset ...
by axeman
Fri Mar 16, 2018 3:59 am
Forum: Noise, Grounding, Shielding Issues
Topic: Read Failed - Auto Disconnect
Replies: 4
Views: 8648

Re: Read Failed - Auto Disconnect

It has been a while but after thinking about noise I have done what you suggested Tom, and also investigated shielding of cables. To cut a long story short, I discovered that if I grounded the shielding of the spindle cable at the spindle, and not at the control box end, my issues were solved. Groun...
by axeman
Thu Jan 25, 2018 6:44 pm
Forum: Noise, Grounding, Shielding Issues
Topic: Read Failed - Auto Disconnect
Replies: 4
Views: 8648

Re: Read Failed - Auto Disconnect

Thank you for the prompt reply. There doesn't appear to be any noisy signals, unless the water pump is causing noise. As far as I am aware I have no earth loops. The machine frame and spindle are grounded. But I checked the USB cable and found it was over 10 Ohms! Yikes! I found a USB cable (1.5m) w...
by axeman
Thu Jan 25, 2018 3:47 am
Forum: Noise, Grounding, Shielding Issues
Topic: Read Failed - Auto Disconnect
Replies: 4
Views: 8648

Read Failed - Auto Disconnect

I have been building a small 3-axis cnc router with KFlop and KStep boards. The machine is functioning well except for a lack of stability where I will run a Gcode program and frequently have the "Read Failed - Auto Disconnect" error pop up throughout the machining. When I click OK to clear the erro...